Aftreth selger til OBOS

OBOS Forretningsbygg AS har i dag kjøpt 10,8 millioner aksjer i AF Gruppen ASA. De har blant annet kjøpt hele aksjeposten til tidligere AF-direktør Per Aftreth.

Selskapets eierandel i AF Gruppen øker dermed fra 13,6 prosent til 28,8 prosent.

Selger av aksjene er i hovedsak Per Aftreth, gründer av og tidligere konsernsjef i AF Gruppen. Investeringen er på 405 millioner kroner og aksjene er kjøpt til børskurs.

– OBOS er allerede landets største investor i anleggsbransjen. Vi har vært aksjonær i AF Gruppen og det oppkjøpte selskapet Ragnar Evensen siden 1994, og vi har med glede fulgt selskapets gode utvikling i den perioden. Investeringen er basert på et ønske om et langsiktig industrielt eierskap i en bransje som er av stor betydning for OBOS’ virksomhet, sier administrerende direktør Carl Henrik Eriksen i OBOS Forretningsbygg AS.

Carl Henrik Eriksen er også styremedlem i AF Gruppen.

- OBOS har vært og er en garantist for utviklingen av AF Gruppen sier, sier Per Aftreth.

– OBOS har som stor aksjonær i norsk entreprenørbransje gitt bransjen ro og stabilitet til å utvikle seg i konkurranse med utenlandske entreprenører. Som en sterk eier i AF Gruppen vil OBOS Forretningsbygg sikre en stabil og optimal strategisk retning for selskapet, sier Aftreth.

Per Aftreth har vært med på å bygge opp AF Gruppen og vært konsernsjef i mange år. Han har vært ute av konsernet i tre år og har heller ikke deltatt i styrearbeidet i konsernet.

- Derfor føler jeg at det nå er riktig å frigjøre meg mentalt fra selskapet. OBOS har verdier og en moral og identitet jeg har respekt for, sier Per Aftreth.