Giske besøkte LNS i Hong Kong

2. pinsedag fikk Leonhard Nilsen og Sønner AS besøk av nærings- og handelsminister Trond Giske ved selskapets anlegg i Hong Kong.

Familiebedriften fra Vesterålen skal sammen med et australsk selskap i gang med å bygge nye kloakktunneler under Hong Kong for å gjøre havnebassenget i Hong Kong renere. De dypeste tunnelene skal gå 150 meter under bakken.

Kontrakten er verdt 2,1 milliarder kroner og er blant de største som er gitt til noe norsk selskap i Kina. Under besøket i dag fikk Giske en omvisning på anlegget av LNS’ prosjektleder Olav Guldseth.

Prosjektet er i full gang. Byggingen av selve tunnelene starter i oktober. Prosjektet skal være ferdig i juli 2013. LNS regner med å sende over 30 personer fra Norge til Hong Kong for å jobbe med prosjektet.

Under besøket fikk Giske en grundig innføring av Guldseth om hvordan de underjordiske og undersjøiske tunnelene skal lages.

- Jeg er imponert over at LNS har fått i land denne kontrakten. Økt internasjonalisering av norsk næringsliv er en prioritert oppgave for regjeringen. Etableringer i utlandet er en måte å nå nye markeder på, og det vil ofte også ha positive ringvirkninger og sikre arbeidsplasser hjemme, sier Giske.

Giske er på en 11 dager lang rundreise i Kina og er den første norske statsråden som besøker Hong Kong siden 2005. Han har hatt og skal ha politiske samtaler, delta under Norges dag på verdensutstillingen i Shanghai, men har også satt av tid til å møte norske bedrifter som er etablert på det kinesiske markedet.