Bare godkjenning mangler før snowboard-VM i Oslo

Det internasjonale snowboardforbundet (WSF) og verdensserien i snowboard (TTR) bestemte lørdag at Oslo får snowboard-VM i 2012.

 

Det eneste som gjenstår nå er at miljøvernminister Erik Solheim godkjenner utbygging av Tryvann Vinterpark, der arenaen skal ligge. Et snowboard-VM i Oslo vil plassere Norge ytterligere på snowboardkartet, og bygge opp Oslo som verdens vinterhovedstad.

– At det internasjonale snowboardsamfunnet er blitt enige om å gi VM i 2012 til Oslo, er en stor tillitserklæring til det norske snowboardmiljøet, Oslo som arrangørby og jobben vi har lagt ned i dette prosjektet, sier Snowboardforbundets president Cecilia Flatum.

Lørdagens godkjennelse av VM-søknaden er blitt gitt med det forbehold at avklaringer rundt utbygging av VM-arenaen i Tryvann Vinterpark kommer på plass i løpet av sommeren. Oslo kommune støtter full utbygging, byrådet i Oslo har godkjent reguleringsplanen og kommunen har gitt 33 millioner til utbygging av arenaen og både økonomisk garanti på 28 millioner til VM og støtte på 9 millioner til forberedelsene.

– Det er veldig hyggelig at vinterhovedstaden Oslo har fått tildelt snowboard-VM i 2012. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette blir et like flott arrangement som ski-VM i 2011. Nå må vi politisk sørge for at de statlige myndighetene gir oss klarsignal til å bygge ut Tryvann vinterpark. Erik Solheim og Miljøverndepartmentet kan ikke ødelegge denne festen, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H).

Det er Miljøverndepartementet som må stadfeste utbyggingen, noe som skjer etter at Fylkesmannen har kommet med sine uttalelser.

– Uten støtten fra Oslo kommune, ville ikke dette vært mulig. Nå som snowboarderne har bestemt at VM skal til Oslo, håper vi at saken blir et nasjonalt anliggende, og at regjeringen sørger for at både arena og VM blir realisert, sier Flatum