Mange jenter til Vegvesenet

530 personer søkte på årets rekrutteringsprogram som er det femte i rekken. 34 er nå tilsatt. Av disse er hele 23 jenter, noe som gir en kvinneandel på 68 prosent.

- Dette er overraskende og kan signalisere en ny trend, sier prosjektleder for Statens vegvesens rekrutteringsprogram, Thorbjørn Chr. Risan.

- Siden vi startet programmet i 2006 har kvinneandelen vært ganske variabel med henholdsvis 48, 38, 27 og 40 prosent. Det at 2 av 3 nytilsatte nå er jenter er svært høyt i denne sammenhengen, sier han.

Statens vegvesen tilsetter årlig ca 30 nyutdannede som har master eller bachelor i relevante teknologi- og planleggingsfag. Alle blir fast tilsatt og deltar i et toårig program som gir både faglig og personlig utvikling. Hver av kandidatene blir fulgt opp av en fadder på det enkelte arbeidssted.

Når det gjelder utdanningsbakgrunnen til årets deltakere er det 19 som har mastergrad og 15 som har bachelorgrad. De fleste med mastergrad kommer fra NTNU og UMB, mens en overvekt av de med bachelorgrad har utdanning fra høgskolesystemet. I gruppen er det en blanding av nyutdannede og personer med noen få års erfaring.

- Gjennomsnittalderen på det nye kullet er 25 år og dette er helt i tråd med forutsetningene for inntaket av denne gruppen, forteller Risan.