Solid fra Norconsult i krevende år

Norconsult passerte to milliarder i omsetning i det utfordrende fjoråret og oppnådde en driftsmargin på 10, 2 prosent.

Omsetningen i 2009 nådde 2,013 milliarder kroner etter en vekst på 100 millioner fra året før. Med en resultatmargin på over 10 prosent karakteriseres inntjeningsevnen og soliditeten fortsatt som betryggende.

– 2009 var et utfordrende år i byggebransjen og finanskrisen la en klar demper på aktivitetsnivået innen flere av våre markedsområder. Men til tross for tøffere rammebetingelser klarte vi å utnytte mulighetene i markedet og har kommet styrket ut av en krevende tid, kommenterer adm. direktør John Nyheim i Norconsult.

I en pressemelding heter det at Norconsult gjennom organisk vekst, etablering av ny virksomhet og oppkjøp målbevisst har utvidet sitt tjenestespekter og sin kapasitet ytterligere i løpet av 2009, både ved hovedkontoret og ved flere av sine øvrige kontorer. Rådgiverselskapet er en fremtredende og anerkjent aktør internasjonalt innenfor utvalgte markeder, og har hatt en bred aktivitet gjennom året med prosjekter i 49 land og en omsetning internasjonalt utenfor Norden på ca. 200 millioner.

Selskapet fikk gjennom året tilgang på mange nye medarbeidere som tilfører selskapet verdifull kompetanse og nye markedsmuligheter. Ved inngangen til 2010 talte Norconsult-konsernet ca 1700 medarbeidere. Noen av disse kom til gjennom oppkjøp. I Norge ble Modalsli Prosjektering AS, Sletten Finnmark AS og Sigvart Ellingsen AS en del av Norconsult-familien. I Sverige overtok selskapet Mecad AB og Mark & Vatten Ingenjörerna AB. I Danmark ble Envicare ApS kjøpt opp og i Mosambik overtok selskapet SAL CDS.

– Gode resultater skaper motivasjon, og økonomisk handlefrihet er avgjørende for å kunne være på hugget og ha muskler til å videreutvikle selskapet i et stadig omskiftende marked. Fortsatt vekst er vårt fokus videre i 2010, avslutter Nyheim.

Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Gjennom ca. 80 års erfaring har selskapet bygget opp et solid fundament som en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt. Ett av Norconsults fortrinn er det store antallet seniorrådgivere som representerer landets fremste ekspertise innen sine markedsområder, og som arbeider i nært samarbeid med fagspesialiserte ingeniører, økonomer, arkitekter, IT- og miljøeksperter samt bedriftsrådgivere. Selskapet er eiet av de ansatte.