Effektivisering og konseptutvikling i NEAS

NEAS ASA (NEAS) fortsetter den positive trenden og kan vise til bedre lønnsomhet også i første kvartal 2010, skriver selskapet i en pressemelding.

For å møte etterspørselen i markedet bedre, satses det på økt andel av egenproduserte tjenester. Samtidig forankrer nyopprettet divisjon selskapets sterke posisjon innen Facility Management.  

Positiv resultatforbedring for konsernet

NEAS hadde en omsetning på MNOK 131,5 i første kvartal 2010, en økning på MNOK 13,7 fra samme periode i 2009. Dette er en vekst på 11,6%. Konsernet kunne vise til en positiv marginutvikling. Både EBITDA og EBIT økte med MNOK 1,6 fra samme kvartal i 2009. 

Satsing på egenproduserte tjenester i Facility Service

For å møte etterspørselen i markedet og øke lønnsomheten ytterligere, skal NEAS satse på økt andel av egenproduserte tjenester innen Facility Service. Det satses i første omgang på oppstart av egne leveranser av tjenester innen renhold og kantine. For å sikre bedre leveranser til kundene, skal flere tjenester leveres sammen, i form av pakkeløsninger, ikke enkeltvis. Målet med dette er å levere bedre kvalitet til konkurransedyktige priser.

Forankrer sterk posisjon innen Facility Management

NEAS styrker selskapets posisjon i markedet ved opprettelsen av ny divisjon, Property Management, fra 1. januar 2010. Den nye strukturen gir et tydeligere skille mellom tjenester innen styring, forvaltning og management (Property Management), konsulent- og prosjekttjenester (Consulting) og daglig drift av eiendommer (Operations). 

Om NEAS

NEAS ASA er et av landets største selskaper innen rådgivning, forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom. Med sine rundt 350 ansatte leverer selskapet et bredt spekter av tjenester til ca. 1 600 næringseiendommer, herunder også rådgivning til leietakere og gårdeiere. Selskapet har hovedkontor på Lysaker og avdelingskontorer i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Sarpsborg, Gjøvik, Larvik, Skien, Lillestrøm og Stokke i Vestfold.