Veidekke og YIT vant St. Olav-kontrakter

Prosjektstyret i Helsebygg Midt-Norge vedtok 19. mai å tildele byggekontrakten for Kunnskapssenteret til Veidekke AS, mens de tekniske fagene gikk til YIT AS.

Byggekontrakten er en totalentreprise for bygningsmessige arbeider. Kontraktsverdi er i størrelsesorden 380 millioner kroner med moms. Veidekke ENtreprenør AS hadde ikke den laveste prisen av de 5 tilbudene, men hadde det beste tilbudet når det gjaldt tildelingskriteriene gjennomføringsplan og prosjekt-organisasjonens kompetanse, og ble totalt sett vurdert å ha gitt det økonomisk mest fordelaktige tilbudet.

YIT Building Systems AS var det eneste firmaet som tilbød en samlet teknisk entreprise, og de ble vurdert opp mot de beste tilbudene i hver teknisk entreprise. YIT ble vurdert til å ha det beste tilbudet når det gjaldt tildelingskriteriet pris og prosjektorganisasjon, noe som førte til at YITs tilbud totalt sett ble vurdert som det økonomisk mest fordelaktige tilbudet for Helsebygg. Kontraktsverdien vil være nær 140 millioner kroner med moms.

Det tas forbehold om mulige klager. Kontraktene skal foregå i Helsebyggs samhandlingsmodell K5, noe som betyr at de valgte entreprenørene skal gjennom flere samhandlingsrunder i det nærmeste året. Åpen BIM skal brukes for første gang i Norge, noe som gir en ekstra dimensjon i arbeidet.

- Vi i Helsebygg gleder oss til å starte samhandlingsprosessen med to av Norges fremste entreprenørfirma, sier adm. dir. Johan Arnt Vatnan i Helsebygg Midt-Norge.