Skattedirektoratet får nye lokaler

Skattedirektoratet har inngått en ny leieavtale med Entra Eiendom på Helsfyr. I 2013 flytter de inn i totalrehabiliterte kontorer i Fredrik Selmers vei 4 i Oslo.

Entra skal bygge om eiendommen til effektive og miljøriktige lokaler. Det omfattende prosjektet vil gi hele området et løft.

Den nye leieavtalen Entra har inngått med Skattedirektoratet, er på 25000 kvadratmeter og 15 år.

Viktig miljøprosjekt
- Vi i Entra er stolte over den tillit Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner har vist oss ved å inngå en ny leieavtale. Rehabiliteringen er et av Entras viktige miljøprosjekter, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra Eiendom.

- Etter en omfattende prosess, nøye vurderinger og tøffe forhandlinger, falt valget på Entra Eiendom og totalrehabiliterte lokaler i Fredrik Selmers vei. De nye lokalene vil gi oss attraktive og topp moderne arbeidsplasser med gode og effektive fellesarealer, sier skattedirektør Svein Kristensen.

I 2013 vil Fredrik Selmers vei 4 stå ferdig som et moderne og miljøriktig bygg. Energibehovet skal dekkes ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme fra datahall. Fasadene rehabiliteres og endres. Vinduene erstattes med nye lavenergivinduer. Bygget vil tilfredsstille klasse B etter Energilovens nye forskriftskrav.

Horisontal forbindelse
Fredrik Selmers vei 4 ble tegnet av arkitekt F.S. Platou AS og oppført i 1982. Bygget har i dag et totalareal på ca 32 000 kvadratmeter og består av fem relativt smale blokker.

LPO arkitekter AS har sammen med Entra utarbeidet et skisseprosjekt som forvandler bygningsmassen til tidsriktige kontorlokaler, tilrettelagt for moderne arbeidsprosesser.

Det totalrehabiliterte bygget vil få mye mer effektive arealer. Det bygges nye etasjer som binder de fem blokkene sammen og danner nye åpne kontorarealer med stor høyde. Totalarealet økes med rundt 4000 kvadratmeter. Ved å gjøre arbeidsplassene mye mer arealeffektive vil Skattedirektoratet ha mindre arealbehov enn i dag og benytte 70 prosent av bygget. Universell utforming sikrer at bygget blir tilgjengelig for alle.

I byggeperioden som starter neste vår og varer til 2013, sørger Entra for at Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner får midlertidige lokaler på Tøyen.