Berge Sag og Veidekke kjøper Hemmingstad

Berge Sag Gruppen AS og Veidekke Eiendom AS inngår samarbeid om kjøp og utvikling av Hemmingstad gård, sentralt beliggende i Haugesund.

Samarbeidsselskapet, som eies 50/50 av partene, skal legge til rette for en ”ny” bydel på Hemmingstad, der målet er at de første kan flytte inn julen 2011.

Hemmingstad Gård er et av Haugesunds mest attraktive boligområder, og godkjent reguleringsplan foreligger. Det regulerte området er totalt ca 160 dekar, hvorav samlet vel 87 dekar er avsatt til boligformål. Av dette beholder grunneier ca 15 mål rundt hovedhuset. Reguleringsplanen gir gode mulighet for en blanding av småhus, rekkehus og leilighetsbygg.

- Berge Sag Gruppen, som initiativtaker til samarbeidet, har selv solide økonomiske muskler, men det er en viktig del av vår profesjonalisering og videreutvikling å samarbeide med andre store aktører, sider daglig leder Rolf L. Sjursen i Berge Sag Gruppen. - Dette er en flott anledning for oss som selskap, og ikke minst et svært spennende prosjekt for Haugesund by. Her skal Hemmingstad gård, byens siste store sentrale utbyggingsområde, utvikles til en moderne bydel som balanserer samfunnets krav til fortetting samt viderebringe noe av særpreget som ligger i Hemmingstad gård. Muligheten en nå har, er å lage en helhetlig attraktiv løsning for Hemmingstad under et, avslutter Sjursen.

- Veidekke ser på samarbeidet med Berge Sag som et spennende skritt i en videreutvikling av vår lokale virksomhet. Selskapene har til sammen mer enn 200 års erfaring lokalt, begge er solide og komplementære i forhold til hverandre, og vi vil utnytte dette til å utvikle et spennende og helhetlig boligprosjekt på en av byens mest attraktive sentrumstomter. Mange forhold lokalt taler for at Haugesund vil være en spennende vekstregion i årene som kommer, sier regiondirektør Eyvin M Olsen i Veidekke Eiendom.