Transportstreiken lite merkbar

Polet har fortsatt varer i hyllene og fiskene trives i merdene. Enn så lenge har transportstreiken gjort lite ut av seg.

Blir streiken langvarig kan Vinmonopolet gå tom for rundt en tredel av sitt hylle- og bestillingssortiment, mens fiskeindustrien vil merke det på pengepungen hvis oppdrettsfisken må bli stående lenge i merdene. Polet forteller mandag om rolige tilstander og ingen tegn til panikkhamstring før pinsehelgen.

– Dette er jo den første dagen vi blir virkelig berørt av streiken. Men vi har ikke merket noe særlig til den, sier kommunikasjonsleder i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, til NTB.

Rundt 900 ansatte ved tolv godsterminaler er tatt ut i streik etter bruddet i meklingen mellom Transportarbeiderforbundet og Logistikk- og Transportindustriens Landsforening (LTL) brøt sammen natt til lørdag. Arbeidstakerne har varslet en snarlig opptrapping for å ramme arbeidsgiverne hardest mulig. Totalt kan rundt 2.500 ansatte ved rundt 110 bedrifter blir tatt ut.

Det lå mandag an til at den første eventuelle opptrappingen først vil skje etter pinsehelgen.

Utsiktene for å komme fram til en løsning, var uendret i forhold til situasjonen lørdag, ifølge leder Roger Hansen i Transportarbeiderforbundet. Administrerende direktør Tom Rune Nilsen i LTL bekrefter at det i løpet av helgen og mandagen ikke hadde vært noen kontakt mellom partene.