Anleggsområde i Trondheim utvides

Et stort område fra jernbanen, gjennom Strandveiparken og helt til Innherredsveien i Trondheim er stengt av med et anleggsgjerde. På innsiden er det stor aktivitet, skriver vegvesen.no.

Mannskapet til entreprenøren NCC og underentreprenørene deres har startet spuntingen av det som skal bli de tette veggene i byggegropa. De startet jobben ved jernbanen og her er det sand og strandsedimenter, med våt leire ved Strandveiparken. Derfor bruker de tradisjonell HZ-spunt med AZ-spunt som forsterkning. Når den jobben er gjort, starter kalk- og sementpelingen for å stabilisere leira. Forsøk ble gjort i høst, så nå vet man hvilken blanding av kalk- og sement som egner seg best til leiretypen. Først når man er ferdig med kalk- og sementpelingen kan man grave ut leira i byggegropa hvor betongtunnelen skal bygges.

Trehusene flyttes i sommer

I juni/juli vil de fem trehusene på Møllenberg flyttes for å gi plass til anleggsarbeidene på denne siden av Innherredsveien. Det er i dette området vi finner kvikkleire, og man må bruke en annen type spunt, nemlig stålrørspunt. Murkirken til Den Nyapostoliske menigheten på Møllenberg er nå ferdig revet, og senere i sommer vil også en murblokk rives.