Bjørknes privatskole sikres

Byrådet foreslår at dagens skolebygning og forhagene mot Frognerveien og Løvenskiolds gate bevares, samtidig som skolen får lov til å utvide for å gi elever og lærere et bedre tilbud enn i dag.

– Det er viktig at bygget fra 1898 bevares, samtidig som det legges til rette for at skolen fortsatt kan være i området, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Hensikten med reguleringsplanen er å bevare dagens skolebygning og forhagene i Løvenskiolds gate 1 mot Frognerveien og Løvenskiolds gate og åpne for ny bebyggelse på den andre siden av det gamle skolebygget som sikrer at skolen fortsatt kan være i området. Nybygget er på fire etasjer og bindes sammen med eksisterende skolebygning med ett nybygg på en etasje. Nybyggene kan være på inntil 900 m2, eksisterende bygning utgjør 2 850 m2.

- Det er valgt en spennende utbyggingsløsning til det bevaringsverdige bygget, og det er positivt at parkering legges under bakken slik at skolegården blir bilfri, sier Fredriksen.

Byrådet er spesielt opptatt av å ivareta det særegne ved Løvenskiolds gates bebyggelse og gateløp og mener bevaringsreguleringen av den opprinnelige skolebygningen sikrer dette. Alleen i Løvenskiolds gate er et viktig identitetsskapende element for området, og det er viktig at den fremstår intakt også etter en utbygging.

Byrådet mener også at hensynet til naboer er ivaretatt. Avstanden mellom nybygget og nabobebyggelsen er akseptabel, og nybygget er slankt nok til å sikre lys og sikt mot Frognerveien. Både Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten støtter reguleringen.