Bot for ulykke på kjøpesenter

Borgarting lagmannsrett har ilagt NCC Construction en bot for en ulykke på Aker Brygge i 2006.

Saken gjelder sikring av en bærekonstruksjon for to betongbjelker på Aker brygge i Oslo. En av betongbjelkene falt ned i september 2006. Ingen personer ble skadet.

NCC Construction utførte arbeidet for Linstow Eiendom i en totalentreprisekontrakt. NCC hadde leid inn selskapet Multiconsult for å utføre den bygningstekniske og branntekniske prosjekteringen i ombyggingsprosjektet.

Tingretten frifant i 2008 NCC Construction for ulykken, men statsadvokaten anket saken inn for lagmannsretten. Rådgiverselskapet Multiconsult ble ilagt en bot fra tingretten.

- Vi hadde trodd at lagmannsretten ville opprettholde dommen fra tingretten og frifinne oss. Vi mener ansvaret for feilkonstruksjonen ligger i prosjekteringen av betongarbeidene. Det kan se ut som det ikke er samsvar mellom kontraktens rollefordeling og det ansvaret lagmannsretten mener entreprenøren har etter straffeloven, sier regiondirektør Tommy Helgerud.

Lagmannsretten mener NCC har handlet uaktsomt og har ilagt NCC Construction en bot på 2,2 millioner kroner. Multiconsult er ilagt en bot på 1,1 millioner kroner.

NCC Construction vurderer nå om selskapet skal anke avgjørelsen til Høyesterett.