Glad for ekstra midler

Gjennom revidert nasjonalbudsjett er det bevilget 200 millioner ekstra kroner til vedlikehold og utbygging.

– Vi er glade for å få ekstra midler slik at vi kan bedre vedlikeholdet og styrke planleggingen av nye prosjekter. Økningen vil også sikre fremdriften på E39 Kvivsvegen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar.

– Forslaget vil styrke vedlikeholdet av et vegdekke som bærer preg av en hard vinter. Vi øker dessuten bevilgninger til planlegging for å sette Statens vegvesen bedre i stand til å gjennomføre prosjektene i Nasjonal transportplan, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Forslaget om 200 millionar kroner i økte bevilgninger over statsbudsjettet for 2010 er fordelt slik:

•70 millionar kroner til vedlikehold av riksvegnettet. Midlene skal brukes til å hindre at de lange kuldeperiodene i vinter fører til forverring av tilstanden på vegene. 50 millioner kroner til planlegging av vegutbygging. Midlene vil sette Statens vegvesen bedre i stand til å gjennomføre prosjektene i Nasjonal transportplan 2010-2019.

•80 millioner kroner til utbygging av E39 Kvivsvegen i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

– Midlene til Kvivsvegen vil sikre god framdrift for prosjektet og åpning av vegen i 2012, seier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. I forslaget om tilleggsbevilgning blir det vist til at framdriften for en del av anleggsarbeidet har vært raskere enn regnet med. Dette har ført til større utbetalinger i 2010 enn forutsatt i tidligere vedtatt budsjett.