Modena samler seg

Modena Gruppen AS, som eier og driver de to flis- og natursteinskjedene Modena og Norflis, samler virksomhetene til en felles kjede med virkning fra 1. juni 2010.

Modena forener med det ressursene i de to kjedene for ytterligere å styrke konkurransekraften, og for å legge til rette for en bedre drift og økt lønnsomhet. Kjeden vil markedsføreres under navnet Modena Fliser.

Modena blir med dette Norges ledende flis- og natursteinskjede. I Norge vil kjeden ha 35 butikker og forhandlere, og i Sverige foreløpig to avdelinger. Kjedens samlede omsetning blir i 2010 ca. kr 500 mill.

- Modena forventer å oppnå flere fordeler gjennom denne sammenslåingen. ”Sammen står vi sterkere” er et dekkende utsagn i denne sammenheng. Gjennom å forene ressursene innenfor de to kjedene forventer vi å oppnå en rekke driftsfordeler, derved også oppnå økt lønnsomhet. Ikke minst vil vi kunne øke vår slagkraft i markedet gjennom å forene to markedsbudsjetter. Felles tjenesteområder som blant annet markedsføring, innkjøp, IT systemer, samkjøring av leverandører og vareutvalg og lign. vil derfor få sterk fokus fremover for å oppnå stordriftsfordeler, og for ytterligere å styrke konkurransekraften, skriver selskapet i en pressemelding.

Modena vil være representert med butikker i fra Tromsø i nord, til Kristiansand i Sør, og har som mål å ytterligere bygge ut forhandlernettet i Norge og i Sverige.