Oppgraderer Drammensveien

Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) er godt i gang med å oppgradere Drammensveien mellom Solli plass og Halvdan Svartes gate. Prosjektet skal være ferdig til jul.

Annika Kron, byggeleder for KTP, sier til Byggeindustrien at prosjektet omfatter utskifting av trikkefundamenter og skinner. Samtidig bytter Vann- og Avløpsetaten et utdatert VA-anlegg.

 – Vi er i gang på to ulike steder. Del en og to går fra Solli plass til Tostrup terrasse. Denne delen ble startet i mars i år og skal etter planen ferdigstilles til jul. Del tre, som går fra C. A. Pihls gate til Halvdan Svartes gate, startet vi med i september i fjor og skal etter planen være ferdig i oktober, opplyser Kron.

 Det er PA Entreprenør AS som er hovedentreprenør for del en og to, mens Skanska har ansvaret for arbeidene med del tre.

 – Det er mye arbeid og utfordringer knyttet til utgravingen av dype grøfter for nytt VA-anlegg. Anlegget som ligger der nå er over 100 år gammelt, så det er på tide at det skiftes ut, sier Kron og legger til at prosjektet også må ta stor hensyn til en 132 kV-ledning som ligger langs hele traseen.

 Utover et nytt og høyst nødvendig VA-anlegg får Drammensveien nå skinner som er dimensjonert for farten til dagens trikker, i tilegg bygges det moderne trikkefundament som vil redusere støy og rystelser fra trikken..

 – Dette prosjektet betyr mye for både trikken og Vann- og Avløpsetaten, avslutter Kron.