Vi lanserer Byggipedia

Byggeindustrien lanserer i dag en helt ny tjeneste på bygg.no. www.byggipedia.no skal være det store oppslagsverket i byggenæringen.

- Samtidig med lanseringen av boken ”Landet Bygges” som kommer ut i dag i forbindelse med at Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg feirer 100 års-jubileum, åpner vi også vårt nye nettsted www.byggipedia.no her på bygg.no, sier sjefredaktør Per Helge Pedersen.

På dette nettstedet har vi samlet små og store begivenheter i byggenæringen fra 1985 og frem til i dag. Vi har laget årlige årskavalkader i stikkordsform. Disse årskavalkadene blir ajourført etter hver ny utgave av Byggeindustrien. Dermed vil vi få en fantastisk oversikt om hva som virkelig har skjedd og skjer i byggenæringen gjennom flere tiår.

De opplysningene som er lagt inn, er i all hovedsak hentet fra Byggeindustriens årganger. Skulle det være en feil – eller er det viktige opplysninger som er utelatt – så vennligst send oss en melding på firmapost@bygg.no. Vi vil da korrigere eller legge til. Send oss gjerne også bilder om de mangler.

Allerede nå kan man søke i de over 40 000 sakene vi har liggende på bygg.no. Det er også mulig å søke i vårt PDF-arkiv som gjelder bladet Byggeindustrien.

- Vi jobber med å digitalisere alle årgangene av bladet helt fra starten i 1968. Bare dette vil være et verdifullt oppslagsverk. Totalt vil vi med vårt nåværende arkiv og det vi bygger opp i ”byggipedia” få et helt unikt oppslagsverk i byggenæringen, sier han.

I boken ”Landet Bygges” har vi laget en kavalkade fra 1985 og frem til i dag om det som spesielt har skjedd innen entreprenørenes rekker.

- I en spesial jubileumsutgave Byggeindustrien som kommer med denne uken, blir denne utvidet, men det er på nettet at vi virkelig kan få den totale oversikten. Men skal vi lykkes er vi avhengig av en god dialog med leserne.

Byggipedia finner du her