Stjal hjullaster og pølser

Pon Equipment fikk besøk av frekke tyver i forbindelse med den pågående Cat Convoyen.

Pon Equipment er i gang med sine demodager ulike steder i landet. Første stopp for årets Cat Convoy var Hovinmoen grustak på Jessheim. Det hadde tydeligvis også maskintyver fått med seg.

– Det har blant annet blitt borte en mindre hjullaster og en hydraulisk hammer. De tok til og med pølsene våre, sier en litt oppgitt Jon Granlund, salgsingeniør i Pon Equipment.

 Av alle Cat-maskinene Pon Equipment hadde med seg til demodagene på Jessheim, var den stjålne hjullastermodellen 906H dessverre denne eneste uten GPS-tracking.

 – Maskinen var solgt og skulle videre til Sydvaranger Gruve etter demodagene. Nå tipper jeg den befinner seg i et østeuropeisk land, sier  Granlund.

 Granlund kunne melde om solid besøk til årets første demodag på Jessheim. Cat-leverandøren fikk dessverre surt vintervær under andre demodag, men allikevel møtte en del trofaste Cat-kunder opp til testkjøring i Hovinmoen grustak.

– Kundene synes dette er et grådig fint opplegg. Det blir en sosial og uhøytidelig møteplass der de kan komme inn å prøve en maskin og slå av en prat, fastslår Granlund.

I Hovinmoen grustak fikk kundene testet beltegravere i klasser fra 5-20 tonn og en 17 tonns hjulgraver. Av hjullastere hadde Pon med seg både en 6-tonner, en 20-tonner og en 26-tonner.

– Vi vil stort sett ha med oss de samme maskinene under hele Convoyen, lover Granlund.

Her er oversikten over plassene du kan besøke årets Cat Convoy:

6.-8. mai: Rudshøgda ved Pons kontor på Rudsflata 2. Med Operators Challenge.

20.-21. mai: Otta hos Lemminkäinen Norge AS, Moavegen 6, Otta

25. mai: Oppdal hos Oppdal Betong AS

26. mai: Ved Pons avdeling i Magnus Lagabøtesvei 2. i Trondheim

27. mai: Verdal på nytomta til Sellæg Maskin ved havfruvn.