Enighet om fullføring av bru til Linesøya

Sør-Trøndelag fylkeskommune, Statens vegvesen og Mesta Entreprenør er enige om en løsning for fullføring av bru til Linesøya i Åfjord kommune.

Mesta Entreprenør overtar ansvaret for alt gjenstående arbeid med fullføring av brua til Linesøya, inklusiv fundamentering. Fundamenteringen baseres på stålkjernepeler, som betraktes som en sikrere og bedre løsning, enn senkekasser på en sprengsteinsfylling.

Mesta Entreprenør har i dag startet planleggingen for å fullføre prosjektet. Kontrahering av selskapet som skal utføre peling vil skje så raskt som mulig. Sluttføringsdato avhenger av hvor raskt pelearbeidet kan utføres, men sluttføringsdatoen blir mellom 01.07.11 og 31.12.11.

Trespenns stålkasse bru

Linesøyprosjektet omfatter bygging av ny veg med bru som binder Linesøya til fastlandet via Stokkøya. Prosjektet bygges som enfeltsveg med møteplasser i en lengde av 5 km. Over fjordpartiet Lina, som er 1,8 km, legges vegen på sjøfylling bestående av sprengstein.

Den 315 meter lange brua bygges som en trespenns stålkassebru med et seilingsløp på 50x16 meter. I stedet for fundamentering med senkekasser på en sprengsteinsfylling vil det nå altså bli en fundamentering på stålkjernepeler som settes ned i sprengsteinsfyllinga.

Fylkesvegprosjekt

Linesøy har en befolkning på ca 80 personer. Kommunikasjonen til fastlandet opprettholdes av ferjeforbindelsen. Når vegprosjektet er fullført, vil ferjesambandet bli nedlagt.

Vegprosjektet er et fylkesvegprosjekt som finansieres av Sør-Trøndelag fylkeskommune, med tilskudd fra Åfjord kommune. Statens vegvesen Region midt er byggherre.

Avtalen ble godkjent av fylkesutvalget i Sør-Trøndelag i dag.