Overtar Norgeskjeden styrker Malia

Løvenskiold Handel overtar Norgeskjeden og legger den inn i maling- og interiørkjeden Malia som vil bli vesentlig styrket.

Løvenskiold Handel AS har inngått avtale om overtakelse av alle aksjene i Norgeskjeden med virkning fra 30. juni.

Norgeskjeden med konseptene Maling1000 og Idébo teller totalt 35 butikker og har i lengre tid fokusert på å etablere en langsiktig og strategisk retning for kjeden som vil tilføre medlemsbutikkene nødvendig støtte og trygghet i et fremtidig marked.

– Vi har vurdert samarbeidsmodeller med flere aktører, og er svært fornøyd med å komme i land med en avtale med Løvenskiold Handel, uttaler Christian Engebretsen som er kjedeleder i Norgeskjeden.

– Løvenskiold Handel med basis i Maxbo- og Maliakonseptene og sin Logistikkenhet har på mange områder endret interiør-, bo- og byggevarebransjen. Selskapet har oppnådd suksess med utvikling og drift av helhetlige kjedekonsepter som omfatter innkjøp, drift sisteleddsutvikling, medarbeiderutvikling og markedsføring. Løvenskiold Handels Logistikksenter på Fossum er i dag landets største distributør av maling, interiør og jernvarer, fremholder Engebretsen.

- Vi er optimistiske i forhold til mulighetene til å bygge en større og sterkere kjedestruktur basert på Malia-konseptet som vil gi butikkene økt konkurransekraft og sikre kundene enda bedre kundeopplevelse, sier Tom Borthen som er administrerende direktør i Løvenskiold Handel.

– Malia-kjeden har hatt en flott vekst gjennom de siste årene og med en ytterligere forsterkning er jeg trygg på at kjeden vil innta en sterkere posisjon i det norske markedet, fortsetter Borthen.

Begge parter er inneforstått med at ikke alle medlemsbutikkene i Norgeskjeden ønsker eller passer inn i Malia-kjeden. Disse butikkene vil bli tilbudt en god samarbeidsløsning basert på en Samarbeidsavtale med Løvenskiold Handel.

– Overtakelsen av Norgeskjeden er et ledd i vår satsing innenfor farge- og interiørsegmentet, og dette vil gi grunnlag for en større og sterkere Malia-kjede med stor fokus på å tilfredsstille de forventninger og krav som morgendagens forbruker stiller, avslutter Tom Borthen.

Norgeskjeden vil inntil aksjeoverdragelsen 30. juni, drives av Christian Engebretsen som vil rapportere til det nye styret ved styrets leder Tom Borthen.