Regjeringen redder Bratsbergbanen

Torsdag ble det klart at Bratsbergbanen ikke må legges ned likevel. Regjeringen vil inngå en avtale med Telemark fylkeskommune om videre drift.

Dermed er alt håp likevel ikke ute for den 93 år gamle banestrekningen som er bindeleddet mellom Vestfoldbanen og Sørlandsbanen.

Den 7. april i år ble det kjent at NSB ville slutte med persontrafikk på banen, grunnet manglende bevilgninger, men torsdag kunne samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) komme med gode nyheter.

– Vi ønsker å styrke tog som framkomstmiddel, og har registrert det sterke engasjementet som er rundt Bratsbergbanen, seier Kleppa.

Regjeringen er nå innstilt på å inngå en avtale med Telemark fylkeskommune om videreføring av banen, og garanterer videre drift dersom Telemark fylkeskommune finansierer driften av banen ut 2010, og klarer å øke passasjertallet på banen til 100.000 personer i året.

Bratsbergbanen strekker seg fra Eidanger stasjon til Notodden. På banen finner du Norges høyeste jernbanebro, Hjukse Bro, som er hele 65 meter høy.