Vil ikke fyre for kråka

Kulda i vinter har gjort folk mer bevisst på energitapet i egen bolig.

– Mange fikk en ubehagelig strømregning i vinter og ønsker å tette energisluket og de vil ha økonomisk bistand fra kommunen til å gjøre noe med det, sier Morten Skinnarmo, ansvarlig for proff og tjenestekonsepter hos Byggmakker Norge

En ny undersøkelse viser at nesten 60 prosent av oss er nå opptatt av å redusere energitapet og de eldste og de med høyest inntekt er spesielt opptatt av det. Det er også flere i Norge som er påvirket av den kalde vinteren i år og som nå ønsker å redusere energibehovet.

Ønsker å investere
Undersøkelsen Byggmaker har gjennomført blant 800 forbrukere som har besøkt en byggvarehandel i løpet av de tre siste månedene, viser at nærmere 40 prosent nå ønsker å investere i utbedring av boligen for å redusere energibehovet. - Det er all grunn til å tro at det ligger et stort mulighetsrom her, siden nesten halvparten ikke tidligere har sjekket om boligen har et potensial for energieffektivisering, sier Morten Skinnarmo.

Behov for bistand
Hele en av fire oppgir at de har behov for spesifikk hjelp til å bytte isolasjon, dører og vinduer for å redusere energibehovet. Over halvparten mener kommunen bør stille opp med tilskuddsordninger for å få redusert energibehovet. Undersøkelsen viser at viljen er stor, men at det er behov for både praktisk og finansiell bistand til å hente ut en energigevinst i norske boliger.

Gratis energibefaring
Som første og eneste byggevarekjede i landet tilbyr nå Byggmakker gratis energibefaring til alle boligeiere. Fokus for befaringen er isolasjon, dører og vinduer. Vi har blant annet utviklet en nettløsning som innebærer at boligeier eller håndverker kan foreta en samlet veiledende beregning av energitap for isolasjon, dører og vinduer. Både energibefaringen og nettløsningen inngår i Byggmakers nye tjenestekonsept Energi og som lanseres i dag, sier Morten Skinnarmo.