HENT utvider Domus Medica

Statsbygg og entreprenøren HENT AS undertegnet onsdag en avtale til 240 millioner kroner i forbindelse med utvidelsen av Domus Medica ved Universitetet i Oslo.

Hovedutfordringen blir i en hektisk oppstartsfase med samspillfase 1 og II og få alle aktørene på plass og innstilt på den prosessen vi skal gjennomføre med trimmet bygging i en generalentreprise. Vi er i avslutningsfasen i et annet Statsbygg-prosjekt, Høgskolen i Vestfold, så det passer godt sette i gang et nytt Statsbygg-prosjekt, sier administrerende direktør Jan K. Jahren, HENT AS.

Entreprenøren starter medio juni og utvidelsen er planlagt ferdigstilt høsten 2012.

-Fortsatt skal vi jobben sammen i en samspillfase med de prosjektinvolverte for å få planleggingen på plass og gjøre detaljkontroll av kontrakten for å ligge i forkant av problemstillinger, sier Jahren. Han har stor tro på trimmet bygging som entreprenøren nå gjennomfører i et annet helsebyggprosjekt, nemlig nybygg for barneavdelingen ved Sykehuset i Ålesund.

Det er første gang Statsbygg tar i bruk trimmet bygging i ett av sine byggeprosjekter. Hele prosjektgruppen reiser nå til Stuttgart på kick-off seminar, og skal blant annet besøke en bilprodusent som har gjennomfører trimmet produksjon i sin fabrikasjon av biler.

Domus Medica ligger på Gaustad i Oslo og er i dag hovedsted for undervisning ved medisin-, odontologi- og ernæringsstudiet ved Universitetet i Oslo. Om lag 100 studenter og 350 ansatte er tilknyttet undervisningsstedet som får en utvidelse på 11 000 kvm og 700 kvm rehabilitering av eksisterende bygg.