Icopal kjøper Everlite

Byggevare-og entreprenørfirmaet Icopal as har inngått en avtale med ACO Nordic AS om overtagelse av Everlite.

Selskapet produserer og monterer overlyskupler, røykventilasjonssystemer og dagslystak. Med overtagelsen styrker Icopal sin posisjon som ledende leverandør av takløsninger

Asker-bedriften Everlite har siden 1970 vært en av landets ledende produsenter av spesialprodukter for tak. Produktporteføljen inneholder blant annet overlyskupler, røykventilasjonssystemer og flere typer dagslystak, i tillegg til serviceavtaler for røykventilasjonsanlegg. Overtagelsen er et viktig ledd i Icopals strategiske satsning på takprodukter. Tidligere denne måned kjøpte Icopal en tilsvarende virksomhet i Danmark. Icopal har fra før en ledende posisjon innen samme område i Sverige og i Polen.

- Med dette har vi rustet oss for fremtiden i det nordiske marked, med totalkonsepter for tak som optimerer både kvalitet og økonomi til bygget, forteller konserndirektør for Icopals virksomheter i Norden, Lars Næss.

Everlite er en avdeling i ACO Nordic AS og ikke et aksjeselskap. Derfor blir virksomheten og varemerket organisasjonsmessig integrert i Icopal, mens produksjonssted, salgskontor og serviceavdeling fortsetter ved dagens lokaler på Slemmestad.

Icopals ledende markedsposisjon gir Everlite tilgang til de mest spennende prosjektene. Dermed er vi i en ledende posisjon for å kunne påvirke fremtidens utvikling innenfor våre produktområder, sier avdelingsleder i Everlite, Kristian Fjell.