Boligkjøperne tror på prisvekst

2 av 3 personer som har planer om å kjøpe eller selge bolig, tror at prisene skal gå opp det nærmeste året.

Hver tiende nordmann har planer om å kjøpe bolig. Det betyr at aktiviteten er på vei tilbake til nivået før finanskrisen, viser en undersøkelse gjort for GARANTI Eiendomsmegling.

Det blir enklere å få solgt boligen sin i år. 9 prosent har planer om å kjøpe bolig i løpet av de kommende 12 månedene. Dersom planene realiseres kan det bli omsatt 150.000 boliger det neste året. Slik aktivitet har man ikke sett i boligmarkedet siden før finanskrisen.

Ny vår i boligmarkedet
- Denne undersøkelsen innvarsler en ny vår i boligmarkedet. De friske tallene tyder på at mange har utsatt bolighandelen i finanskrisen, selv om vi nok ikke kan vente at samtlige planer blir realisert, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Høsten 2007 – før finanskrisen – var det til sammenligning 8 prosent som sa at de planla å kjøpe bolig de kommende 12 månedene.

Tror på prisvekst
6 av 10 (58 prosent) tror at boligprisene skal øke i løpet av de kommende 12 månedene. 6 prosent tror prisene kommer til å falle, 26 prosent tror på uendrede priser, mens 10 prosent er usikre. Blant mennesker som enten skal kjøpe eller selge bolig, er troen på prisvekst enda sterkere, med henholdsvis 66 prosent og 68 prosent som tror på prisvekst.

- Dette er forventninger som vi allerede ser konturene av i faktisk prisvekst. Både innenfor GARANTI Eiendomsmegling og ellers ser vi at boligprisene er inne i en positiv utvikling. Dette vil forsterke seg når folk ser at arbeidsmarkedet bedrer seg og at aktiviteten i næringslivet tar seg opp i gjen, sier Drogseth.