Hydro har snudd til pluss

Økende etterspørsel har gitt økte aluminiumspriser og en positiv utvikling for Norsk Hydro. I første kvartal hadde selskapet et netto overskudd på 401 millioner kroner.

I samme periode i fjor leverte selskapet et underskudd på 480 millioner kroner. Resten av 2009 endte også i minus for aluminiumsselskapet, som tapte nærmere 3,1 milliarder gjennom året.

Selv om Norsk Hydro har snudd bunnlinjen fra minus til pluss, er inntektene så langt i 2010 lavere enn analytikerne hadde forventet, melder Reuters. Selskapet omsatte for 18,1 milliarder kroner i årets tre første måneder, mot de forventede 19.

Det sterke resultatet var derimot mer enn dobbelt så høyt som markedet forventet. Ifølge selskapet skyldes overskuddet blant annet høye marginer i aluminavirksomheten. Økt etterspørsel på verdensmarkedet har gitt økt etterspørsel, men konsernsjef Svein Richard Brandtzæg sier det fortsatt er overkapasitet i markedet.

– Oppgangen i etterspørsel støttes av at produsentene fornyer lagerbeholdningen, som fortsatt er høy, sier Brandtzæg.

Rett etter kvartalsslutt var den offisielle åpningen av Qatalum-anlegget i Qatar en milepæl for Norsk Hydro. Anlegget skal være i full produksjon innen utgangen av året.