Halv mill til Lavenergiprogrammet

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 500 000 kroner til Lavenergiprogrammet.

Midlene skal medvirke til å øke kunnskapen om energieffektivisering og -omlegging hos aktører i byggenæringen.

- For å redusere klimagassutslippene, må energibruken i bygg ned. I dag står byggesektoren for om lag 40 prosent av den stasjonære energibruken i Norge. Jeg har ambisjoner om at energibruken i bygg skal halveres innen 2040, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Statsråden mener Lavenergiprogrammet er et godt verktøy for å nå ut til byggenæringa med informasjon om energikravene i byggereglene. Departementet ønsker at bygging og drift av energieffektive bygg får særlig oppmerksomhet, og spesielt løsninger som førebygger fuktproblem og medvirker til et godt inneklima.

Lavenergiprogrammet for bygg og anlegg er et samarbeid mellom styresmakter og næringen for å arbeide med energieffektivisering og miljøvennlig energiomlegging. Et styre bestående av representanter fra BNL, Arkitektbedriftene, Enova, Husbanken, BE, Statsbygg og NVE skal sørge for en helhetlig strategi som skal medvirke til:

• å få frem kunnskap og utvikle kompetanse om energieffektivisering og miljøvennlig energiomlegging i heile byggenæringen

• implementere kunnskapen på en systematisk måte i næringen og utdanningsinstitusjonene

• utvikle og ta i bruk ny teknologi

• utvikle bedre produkt.