Vannverkssaken: Kjent skyldig i første del av tiltalen

Den tidligere vannverkssjefen Ivar T. Henriksen ble torsdag kjent skyldig i første del av tiltalen for grov økonomisk utroskap av Eidsivating lagmannsrett.

 

Denne delen av tiltalen omfatter kjøp og salg av en boremaskin og utstyr for rundt 17 millioner kroner.

Juryen svarte ja på alle de fire spørsmålene om den tidligere sjefen for Nedre Romerike vannverk AS og AS Sentralrenseanlegget RA-2 hadde skyld knyttet til denne handelen, skriver Romerikes Blad.

Juryen mener også at den medtiltalte sønnen til den tidligere vannverkssjefen er skyldig etter tiltalen. For den tredje tiltalte, en medhjelper av Henriksen, svarte juryen nei på skyldspørsmålet.

I Nedre Romerike tingrett ble Ivar T. Henriksen og sønnen dømt til henholdsvis åtte år og fire år og seks måneder i fengsel. To medtiltalte ble dømt til tre år og seks måneder og ett år og åtte måneder i fengsel, mens entreprenørselskapet Peab måtte betale en foretaksbot på 8 millioner kroner.

Saken i lagmannsretten er beregnet å vare fram til starten av mai. Innen straffeutmålingen skal juryen ta stilling til nesten 180 spørsmål om skyld, delt inn i åtte bolker.