Solid fra Kruse Smith

Med en omsetning på 2,6 milliarder kroner, en nedgang på ca 10 prosent fra året før, opplevde entreprenørkonsernet Kruse Smith et rekordår resultatmessig i 2009.

Styreleder og eier Tomas Leire er godt tilfreds med selskapets utvikling, og mener resultatet ble omtrent som forventet.

- Med et resultat på 136 mill. kroner før skatt (128 mill. i 2008) er vi godt fornøyd. Vi har likevel merket en endring i markedet og opplever skjerpet konkurranse, sier konsernsjef Jan A. Hestås.

Kruse Smith hadde en ordrereserve på 2,6 milliarder kroner ved inngangen til 2010. Egenkapitalen er på 420 mill. kroner (356 mill. kroner i 2008).

- Utsiktene for 2010 er forholdsvis gode, men usikkerheten øker og vi merker nå resultatet av finanskrisen. Selskapet har likevel en god og hittil stabil ordrereserve.

- Kruse Smith utvidet sitt geografiske nedgangsfelt i 2009 og kjøpte i 2009 et entreprenørselskap i Oslo. Skutle AS vil trolig bidra med en omsetning på rundt 240 millioner og konsernet forventer en omsetning for 2010 på 3 milliarder.

HMS-arbeidet og kvalitetsarbeidet har sterkt fokus i konsernet. I 2009 hadde Kruse Smith et sykefravær på 5,25 % som er noe høyere enn året før, men likevel lavere enn gjennomsnittet for bransjen som ligger på 6,22%. H-verdien ble på 1,4. På bransjenivå var gjennomsnittet for H verdi 7,55.

- Alle ansatte har vært med å skape denne gode utviklingen innen HMS og kvalitet, og ikke minst

grunnlaget for de økonomiske resultatene, sier Hestås.

- Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre vår konkurranseevne, og sammen med våre gode økonomiske resultater er vi godt rustet til å møte de markedsmessige utfordringer som kommer i tiden fremover, sier Hestås.

Kruse Smith er Norges største familieeide entreprenørkonsern med aktiviteter innen bygg, byggfornyelse, anlegg, bolig og eiendom.