ØB fornøyd med 2009

Adm. direktør Arne Haldorsen forteller at Ølen Betong AS har kommet rimelig bra ut av et trøblete år.

Ølen Betong-konsernet hadde rundt 50 mill. kroner i reell nedgang i omsetningen i 2009 i forhold til året før. Også resultatet er svakere, men marginene er på samme nivå som året før, ca sju prosent.

- Totalt sett er styret og ledelsen fornøyd med 2009. Aktiviteten generelt i bygg og anlegg var vanskelig, samtidlig som vi avsluttet flere større prosjekter som igjen førte til at volumet gikk ned, legger Haldorsen til.

Ølen Betong AS hadde 234 mill. i omsetning i 2009. Omsetningen kan ikke sammenlignes med året før, som var på vel 400 millioner, ettersom de deleide selskapenes tall ikke lenger er lagt inn i hovedregnskapet til Ølen Betong AS.

- Likevel hadde vi en reell nedgang i aktiviteten, som i hovedsak skriver seg fra finanskrisen og lavere marked, sier Haldorsen.

Driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) er på 22,6 millioner (37,6). Resultat før skatt endte på 15,6 millioner (29,6).

- I forhold til volumnedgangen er marginen i prosent av driftsresultatet som året før, og det er tilfredsstillende, legger han til.

ØB Transport

I tillegg til Ølen Betong sin omsetning på 234 millioner, kommer ØB Transport AS som hadde en omsetning på 68,5 millioner. Resultatet i dette selskapet, som har ca 50 ansatte, er på i underkant av to millioner. Samlet omsetning for de to selskapene er 303 mill. kroner. De er totalt 135 ansatte i selskapene.

Bedriften, med hovedkontor i Ølensvåg i Vindafjord, består blant annet av en betongvarefabrikk, en elementfabrikk og 15 betonganlegg for ferdigbetong.

Murmansk

Eier Atle Berge som er leder for datterselskapet i Murmansk som har vært under oppbygging siden 2007 er nå snart ferdig. Der er det bygd opp en større komplett betongfabrikk med opplegg for betongelementproduksjon med verksted og administrasjonsbygg.

- Vi har nå 15 ansatte og har forventninger om å drive med balanse eller i pluss i løpet av 2011. Det skjer mye i regionen, og vi har håp om flere større kontrakter i samband med kaier, industriell og militær utbygging, sier Haldorsen.

Optimisme

Også starten på 2010 har vært vanskelig for selskapet etter en spesiell vinter og vår. Men med en ordrereserve på ca 200 millioner og flere nye jobber i sikte ser Ølen Betong relativt lyst på tida fremover.

- Finanskrisa i 2008 rammet alle næringer og resulterte i omstillinger året etter. Så kom vinteren med kulde og tele i fire måneder som gav lavere aktivitet. På toppen av dette skapte streiken i byggfagene og full/delvis stans i flytrafikken problemer, sukker Haldorsen som håper på normale tider igjen.

Bedriften har flere store jobber som T-forbindelsen, Jondaltunnlen og en større veiprosjekt i Mosjøen i gang. Haldorsen er likevel usikker på om de greier å ta igjen den skeive starten på året, selv om han ser relativt optimistisk på markedet framover.