Davik slutter i MIKA

Nylig overtok Betonmast eierskapet av MIKA etter OBOS. Betonmast fant sammen med adm. direktør Kjell Inge Davik i MIKA ut at det var naturlig at han nå trådte til side.

- 26. mars var overtakelsen i boks og da var det samtidig naturlig at jeg trakk meg. Det var ingen dramatikk i dette. Ved slike overtakelser er det ofte et sannsynlig utfall og jeg var forberedt på utfallet helt siden salgsprosessen startet for seks måneder siden. Jeg har stor respekt for de tanker Betonmast har for den videre utvikling av selskapet og da er det naturlig for ny eier å ha begge hender på rattet, sier Davik til Byggeindustrien.

- Når det er sagt så var det selvsagt vemodig ettersom MIKA har svært mange dyktige, kompetente og motiverte medarbeider som har stått løpet igjennom en vanskelig tid. Jeg er imidlertid overbevist om at MIKA får en god mor i Betonmast, utdyper han.

Davik forteller at da han begynte i MIKA i 2008 var hovedfokusområdene blant annet å øke presisjon i prosjektgjennomføringen, øke kostnadsbevisstheten og selskapets lønnsomhet, rydde unna gamle tvistesaker, bedre fokuset på HMS samt skape struktur, ryddighet og optimisme i organisasjonen

- MIKA har siden 2008 hatt en betydelig forbedring på alle disse områder, mener han.

OBOS kom inn på eiersiden i 2007 og hadde som mål å selge seg ned på et tidspunkt. Denne prosessen begynte høsten 2009 og har tatt mye tid.

- Tidlig i prosessen var det mange potensielle kjøpere, både nasjonalt og internasjonalt. Jeg mener at Betonmast var den beste matchen for MIKA og vil kunne bringe selskapet ytterligere fremover, sier Davik.

Davik forteller at han har jobbet ekstremt mye de siste to årene for å snu selskapet.

- Derfor har jeg bevilget meg en liten friperiode før jeg beslutter hvor jeg skal videre. Jeg har hatt noen henvendelser, men skylder familien et lite hvileskjær nå. Det blir nok helt sikkert nye spennende utfordringer i samme bransje, avslutter Davik.

Truls Evensen konstituert som adm. dir. i MIKA. Han har til vanlig stillingen som økonomidirektør i selskapet.