13 skadd i tre møteulykker på Sunnmøre

Minst fire personer er alvorlig skadd i tre frontkollisjoner på en snødekt E136 på Sunnmøre søndag ettermiddag. Ni andre ble også skadd, men trolig ikke alvorlig.

Tre ble alvorlig skadd da en bil med en svær tilhenger kolliderte med en annen personbil på Ørskogfjellet i Ørskog kommune. Totalt sju personer var involvert i ulykken ved 13-tida, flere av dem barn, ifølge politiet.

– Vi vet ennå ikke hvem av dem som ble alvorligst skadd. Alle er brakt til sykehus i Ålesund, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Kaos

En times tid seinere frontkolliderte to biler ved Digernes i Skodje kommune, på den samme europaveien. Her ble tre skadd, en av dem alvorlig.

– Rundt dette ulykkesstedet var det store trafikkproblemer. To vogntog og flere biler med campingvogn skapte lange køer, sier Tjønnøy.

I den første ulykken på Sunnmøre denne søndag ettermiddagen, litt før klokka 13, ble tre personer skadd, trolig moderat. Politiet har begrenset med kunnskaper om denne ulykken, fordi de var låst på et annet sted.

Stengt

Politi og brannvesen stengte en periode hele E136 mellom Ålesund og Ørskog, tre og en halv mil, for at ambulansene skulle komme fram. Ulykkesstedene var ved 16-tida ryddet, og veien åpen for ferdsel igjen. Men politiet advarer bilistene på det sterkeste og ber dem med sommerdekk om å holde seg hjemme.

– Meteorologene har varslet flere snøbyger utover ettermiddagen, så det er et svært vanskelig føre, understreker Tjønnøy. På Ørskogfjellet var veiene dekket med 20-25 centimeter slaps og snø, ifølge Sunnmørsposten.