Fem mistet livet i ulykkeshelg

Tre unge menn mistet livet i stygge trafikkulykker denne helgen, mens to ble hardt skadd. På sjøen døde to personer da skjærgårdsjeepen de satt i, krasjet ved Hurumlandet.

Mistet livet i tunnelulykke på Romerike

En mann mistet livet etter at han kjørte i tunnelveggen i Rælingstunnelen på riksvei 159 i Rælingen i Akershus lørdag formiddag.

Mannen var alene i bilen. Årsaken til ulykken kan være høy fart.

– Vitner har opplyst at farten var høy før ulykken, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 9.14

19-åring kritisk skadd etter utforkjøring i Telemark

En 19 år gammel mann er kritisk skadd etter en utforkjøring i Kviteseid i Telemark tidlig lørdag morgen.

Ulykken skjedde på riksvei 41 ved Kvitsund videregående skole i Kviteseid.

–19-åringen var alene i bilen da bilen kjørte av veien og havnet ned en skråning og ut på et jorde, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Mannen ble først kjørt til sykehuset i Skien men ble senere overført til Ullevål i Oslo, der han ble operert lørdag ettermiddag. Mannen har hodeskader og tilstanden er kritisk, opplyser operasjonslederen.

Klokka 9.14 lørdag morgen fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke inne i Rælingstunnelen på Romerike. En 22 år gammel mann med alvorlige hodeskader ble fraktet til Ullevål sykehus etter ulykken. Litt senere ble han erklært død. Bilen var totalvrak, og vitner har opplyst at bilen holdt høy fart og havnet på taket etter å ha kjørt i tunnelveggen.

Tenåringer

Helgas andre dødsulykke på veiene skjedde i Nordfjord lørdag ettermiddag. Der kjørte en bil med fire ungdommer i fjellveggen i Eid kommune. En 17-åring og en 18-åring omkom, mens en 19-åring ble sendt med sykebil til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige skader. Sjåføren på 18 år ble lettere skadd i ulykken. Alle fire er fra Vanylven på Sunnmøre, og bygda Åheim var preget av sorg søndag ettermiddag.

– Det ble et veldig hardt slag for de pårørende, men også for en liten kommune som Vanylven. Alle kjenner alle, og man står hverandre veldig nært, sier ordfører Jan Helgøy i Vanylven.

Kritisk

En 19-åring fra Kviteseid i Telemark ligger livstruende skadd på Ullevål sykehus i Oslo etter en utforkjøring på riksvei 41 tidlig lørdag morgen. Ulykken skjedde ved Kvitsund videregående skole i Kviteseid.

–19-åringen var alene i bilen da han kjørte av veien og havnet ned en skråning og ut på et jorde, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Båtulykke

En mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene, begge fra Røyken i Buskerud mistet livet da en 20-fots skjærgårdsjeep gikk på grunn ved Killingholmen i Åros i Røyken sent lørdag kveld. En tredjemann i midten av 30-årene er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader.

En mann i slutten av 30-årene, som var fører av båten, ble lettere skadd og sendt til legevakta i Røyken kommune. Han er siktet for uaktsomt drap.

– Vi har tatt rutinemessig utvidet blodprøve av ham, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt.

Ingen av de fire skal ha brukt redningsvest. Alle kommer fra Røyken og Hurum. Søndag formiddag samlet flere hundre personer fra nærmiljøet seg på ulykkesstedet.