Blar opp for Linesøybrua

Samferdselsdepartementet har bladd opp 11 millioner kroner for å dekke deler av den store budsjettsprekken for byggingen av Linesøybrua på Fosen, skriver Adresseavisen.

Totalt er budsjettsprekken på 44 millioner kroner. Brua som opprinnelig skulle koste 56,3 millioner kroner ender opp med å koste 84 millioner kroner. I tillegg må en steinfylling som er en del av prosjektet forbedres. Den totale regningen kommer dermed opp i 171 millioner kroner mot opprinnelig 127 millioner kroner.

Ifølge brevet fra Samferdselsdepartementet har Mesta og Vegdirektoratet blitt enige om at Mesta gjør ferdig sin entreprise på byggingen. Fortsatt gjenstår en del når det gjelder endelig valg av tekniske løsninger for å fullføre bruprosjektet.

Fylkesvaraordfører Arne Braut legger ikke skjul på at brua til Linesøya fortsatt er en vanskelig sak på grunn av ekstrakostnadene. – Dette er et fylkesprosjekt som havnet midt i en reform, sier han. Derfor valgte vi å ta ansvar og bla opp pengene.

Åfjord kommune har også greid å komme opp med fem millioner kroner i ekstrafinansiering til prosjektet. Likevel sitter fylkeskommunen fortsatt igjen med en stor regning, skriver Adresseavisen.