Forhandlinger lagt på is

Fellesforbundet har stoppet forhandlingene for biloverenskomsten, overenskomsten for byggeindustrien og de tre overenskomstene for grafisk som følge av streiken innen byggfagene.

Dette er overenskomster med landsforeninger knyttet til NHO. Forhandlingene for biloverenskomsten skulle ha startet denne uka. Innenfor dette tariffområdet har forbundet 5800 medlemmer. Disse forhandlingene er nå lagt på is så lenge forbundet er konflikt med Byggenæringens Landsforening som også er tilsluttet NHO.

Det samme gjelder forhandlingene for de grafiske overenskomstene, siviltrykkeriet, bokbinderier og serigrafibedrifter. Innenfor disse områdeen har forbundet cirka 1500 medlemmer.

Forbundet skulle denne uka ha begynt forhandlingene med Byggenæringens Landsforening om revisjon av avtalen for byggeindustrien. De er naturlig nok også stoppet.

Neste uke er det lagt opp til forhandlinger for flyoverenskomsten og overenskomsten for havbruk. Disse forhandlingene blir det heller ikke noe av dersom konflikten med BNL ikke er løst.