13,1 prosent vann igjen på Østlandet

Det fortsetter å minke stygt i kraftverkenes magasiner. På Østlandet er det bare 13,1 prosent vann igjen i magasinene.

For hele det sørøstlige Norge er den gjennomsnittlige fyllingsgraden nå 18 prosent. Det betyr at det enkelte steder begynner å bli tomt for vann.

Kontroll

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sier at det er vårknipe, men at det har vært verre enn dette midtveis i april.

For en uke siden sa seksjonssjef Tor Arnt Johnsen i NVE at så sent som i 2003 kom magasinfyllingen helt ned i 8 prosent i gjennomsnitt før vårflommen startet og det begynte å øke igjen.

Johnsen sier til NTB at det ikke er noe som er forandret fra forrige uke til nå.

– Det går med stormskritt mot vårflommen. Situasjonen bør være under god kontroll, sier Johnsen.

Under 1 krone

Magasinfyllingen for hele landet er nå 12,5 prosentenheter under den såkalte medianverdien og 5,1 prosentenheter under fjorårets nivå.

Den siste uka ble børsprisen på strøm presset oppover igjen som en følge av lite nedbør og lavere vind- og kjernekraftproduksjon i Danmark og Sverige. Prisen økte til tross for mildere vær og lavere forbruk.

De aller siste dagene har elspotprisen fra kraftbørsen Nord Pool holdt seg uforandret og nokså stabilt rundt 38 øre per kilowattime. I leverandørenes priser til husholdningene er det prisnedgang over hele fjøla fra slutten av april, men prisnivået er fortsatt høyt. Samtlige leverandører ligger nå under 1 krone per kilowattime. Rimeligste landsdekkende leverandør tilbyr standard variabel strøm for 65,5 øre per kilowattime.