Leverandørene rammes hardt

- Denne streiken kom helt uventet på oss, og vi forstår ikke grunnlaget. Dersom streiken blir kortvarig blir tapene begrenset, men blir streiken langvarig kan dette få dramatiske konsekvenser for mange leverandører, sier Stein Tosterud i Unicon til Byggeindustrien.

- Tirsdag skulle vi ha kjørt ut 1 600 kbm betong i Oslo – vi kjørte ut kun 360 kbm i og med at vi også leverer ferdigbetong til en del anleggsprosjekter som ikke er tatt ut i streik. Men i hovedstadsområdet går de fleste leveransene våre til byggeprosjekter for tiden.

- For leverandørene i vår bransje har vi ikke bare slitt med en kald vinter, men vi har hatt sviktende leveranser i det siste halvannet året på grunn av situasjonen i byggenæringen. Nå endelig så vi lyset i tunnelen, men så skjer altså dette.

- Blir streiken langvarig kan dette bety at vi bare i vår bedrift taper mange millioner kroner i måneden i dekningsbidrag. Blir streiken langvarig klarer byggenæring aldri å ta dette igjen, men blir streiken kortvarig derimot kan skadevirkningene bli langt mindre. Vi skal i alle fall love å sette alle kluter til for å få fylt de forskalingformene som står der klare til å ta i mot betong den dagen streiken er over, sier Tosterud som minner om at alle er avhengige av hverandre i byggenæringen. Det er en kjede som henger sammen, blir kjeden brutt rammes alle.