Jernbaneverket betaler 4,5 millioner til NSB

Jernbaneverket har inngått en avtale med NSB om å betale 4,5 millioner kroner i erstatning etter fire hendelser i Oslo-området i fjor vår.

Det var 25. august i fjor at NSB krevde 6,6 millioner kroner i erstatning fra Jernbaneverket for fem ulike hendelser våren 2009. NSB mente at selskapet var blitt påført økonomiske tap som følge av at Jernbaneverket hadde brutt sportilgangsavtalen. Jernbaneverket var først kun interessert i å betale 2,3 millioner kroner. Men nå er partene blitt enige om en erstatningssum på 4,5 millioner kroner for fire av hendelsene, melder Aftenposten.no.

De fire hendelsene gjelder en jordingsfeil på Oslo S. 19. april i fjor. Jernbaneverket betaler 1.270.931 kroner for dette. Videre betaler Jernbaneverket 1.536.099 kroner i forbindelse med en kortslutning på Oslo S. 19.-20. april i fjor.

Jernbaneverket påtar seg ansvaret for at kontaktledningsanlegget mellom Sandvika og Skøyen ble revet ned 23. april i fjor, og betaler 1.103.462 kroner.

Den fjerde hendelsen gjelder arbeid som Jernbaneverket skulle utføre på Drammen stasjon fra 22. juni til 4. august i fjor. NSB satte i gang arbeid med å skaffe alternativ transport i denne perioden, mens Jernbaneverket kansellerte oppdraget på stasjonen uten å gi NSB beskjed. Partene er enige om en erstatning på 600.000 kroner.