Streiken er en uønsket situasjon

Jeg konstaterer at Fellesforbundet er i konflikt med NHO og BNL på Fellesoverenskomsten for byggfag. Dette er en uønsket situasjon. Det beste hadde selvsagt vært et meklingsforslag som våre medlemmer kunne ha tatt stilling til i uravstemning, sier forbundsleder Arve Bakke i en kommentar på Fellesforbundets nettsider til streiken i byggfagene.

 

- Men, vi tar til etterretning at det ikke var mulig for meklingsmannen å legge fram en skisse til løsning som vår delegasjon kunne vurdere å ta stilling til, sier han.

I forbindelse med forhandlinger og mekling mellom Byggenæringens Landsforening (BNL) og Fellesforbundet, fremmet forbundet en rekke krav overfor sin arbeidsgivermotpart.

- Den bevegelse som har vært mellom partene under meklingen er underlagt taushetsplikt. Riksmeklingsmannen presiserte dette sterkt under åpningen av meklingen. Dette er grunnen til at jeg finner det vanskelig å kommentere hvilke av partenes krav det var vanskeligst for meklingsmannen å se mulige løsninger på.

- Nå vil Fellesforbundet søke å få etablert en effektiv streik, samtidig som vi vil analysere situasjonen og vurdere hvilke muligheter vi har, på et visst tidspunkt, å ta opp igjen meklingen, slik at vi kan få et resultat til uravstemning blant medlemmene på byggfagsoverenskomsten, understreker forbundslederen.