Kan bli godkjent for 250 metershopp

Det internasjonale skiforbundet (FIS) åpner for større hoppbakker. Det kan gi 250 metershopp og verdensrekord i Vikersund.

VG skriver at FIS ønsker å øke høydeforskjellen fra sletta til hoppkanten med fem meter, fra 130 til 135 meter i skiflyging. Trolig kommer denne regelendringen, den første på dette området på 18 år, til å bli godkjent på FIS-kongressen i Tyrkia i mai.

Bertil Pålsrud som er leder for utstyrskomiteen i FIS, bekrefter overfor VG at en regelendring kan gi hopp opp mot 250 meter.

– Det er flere ting som skal klaffe for at det blir ny verdensrekord. Det er nemlig ikke noe automatikk i det, selv om man øker bakkestørrelsen. Men dersom værforholdene og farten stemmer er sjansene gode, sier Pålsrud.

Han sier det er stemning for å flytte grensen i skihopping et lite steg. Ikke først og fremst for å sette ny verdensrekord, men for å få flere lange hopp.

Vikersund skal bygges ut for 60 millioner kroner. Bakken skal stå ferdig til prøve-VM neste år, og i 2012 er det skiflygings-VM i bakken.

Nå er det Bjørn Einar Romøren som har verdensrekorden med 239 fra Planica.