Varsler lavere strømpris

I løpet av den siste uka har svært mange strømleverandører varslet lavere strømpris for sine abonnenter fra siste halvdel av april.

Torsdag var det bare tre norske strømleverandører som fortsatt opererte med en pris på over 1 krone per kilowattime for standard variabel strøm for uke 16, Nordmøre Energiverk, Nordvest Kraft og Malvik Everk.

De landsdekkende leverandørene på Konkurransetilsynets oversikt ligger alle mellom 64 og 90 øre per kilowattime for den samme uken.

Det betyr at prisen for strøm er på full fart nedover, men kilowattimeprisen er fortsatt høyere enn normalt for årstiden. Årsaken er at det er særdeles lite vann i kraftselskapenes magasiner.

Fyllingsgraden ved utgangen av uka som gikk var 26,8 prosent, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat. I Sørøst-Norge har fyllingsgraden nå falt til under 20 prosent.

I påskeuka falt strømforbruket i Norge kraftig og det var også stor nedgang i kraftproduksjonen.

Dette satte fart i prisnedgangen på kraftbørsen. Torsdag denne uka lå spotprisen på kraftbørsen på 37,5 øre per kilowattime i Trondheim og Tromsø, som faktisk var litt lavere enn Oslo og Bergen på 38,7 øre per kilowattime.