Jernbaneverket brukte alle pengene i fjor

Jernbaneverket hadde i 2009 et betydelig høyere aktivitetsnivå i vedlikeholdet av jernbanenettet enn hva tilfellet har vært de tidligere årene.

-Statsregnskapet viser at Jernbaneverket ikke har brukt opp alle vedlikeholdspengene, men dette har sin årsak i at mange av regningene for utført arbeid ikke kom før etter årsskiftet, forklarer Gunnar Markussen i Jernbaneverket.

Jernbaneverket brukte i i 2009 4 milliarder 575 millioner kroner til drift og vedlikehold. Budsjettet var på 4 milliarder 707 millioner kroner, noe som altså gir et mindreforbruk på 132 millioner kroner.

Hovedårsaken til dette avviket er at det ble utført mye vedlikeholdsarbeid med et høyt aktivitetsnivå også helt inn til årsskiftet. Regningene for disse arbeidene har derfor først kommet i 2010 og vil ikke synes i statsregnskapet for 2009, sier Gunnar Markussen som var økonomidirektør i Jernbaneverket i 2009.

Den ekstra tiltakspakken som kom som ekstrabevilgning vinteren 2009 ble også i stor grad utført mot slutten av året på grunn av at tiltakene først måtte planlegges.

Les mer på Jernbaneverkets nettsider