Fornøyd med veirapport

Veidekke-sjef Terje Venold mener rapporten om konkurranseutsetting av drift og vedlikehold av veinettet må være en skuffelse for kritikerne av ordningen.

I sin blogg Terjes Tanker tar han for seg rapporten og peker på at både Statens vegvesen, Riksrevisjonen og andre kritikere av konkurranseutsettingen må ha en dårlig dag. Han mener rapporten er en seier for entreprenørene og deres argumentasjon.

Om kritikerne av utskillelsen av det som har blitt Mesta skriver han; - De vil ikke finne noe hold som sier at konkurranseutsettingen av Statens Vegvesen og etableringen av MESTA har gitt dårligere vedlikehold. Tvert i mot pekes det på at veldikeholdet øker og rapporten er tydelig i sin konklusjon: ”Konkurranseutsetting av utvalgte drifts- og vedlikeholdsoppgaver på vegnettet ved hjelp av funksjonskontrakter fremstår i hovedsak som en velegnet tilnærming for å ivareta en viktig samfunnsoppgave”.

Venold peker på at rapporten heller ikke følger Riksrevisjonens argumentasjon om at veivedlikeholdet har for dårlig kvalitet.

Veidekke-direktøren er kanskje mest fornøyd med at Dovre-rapporten forklarer kostnadsveksten innen vedlikehold med økt kompleksitet og kontraktenes omfangsvekst. Samtidig er han glad for at rapporten anbefaler større kontrakter

Les hele bloggen her