Sweco overtar Ilje AS

Rådgiverselskapet Sweco har overtatt Prosjekt- og Byggelederselskapet Ilje AS. Selskapet med 10 ansatte ble en del av Sweco 1. april.

Med overtagelsen av Ilje AS utvider Sweco sitt markedsområde og tilføres dyktige ingeniører med bred prosjektadministrativ kompetanse. Firmaet yter administrativ bistand i utbygningsprosjekter innen bygg- og anlegg over hele landet, men med hovedtyngde i Oslo Akershus og Østfold.

- Denne kompetansen er med på å styrke oss ytterligere innen Prosjektadministrasjon. Ilje AS er et firma med mer enn 20 års erfaring. De har en solid posisjon i markedet, og en kundeportefølje vi gleder oss til å videreutvikle sammen, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Folloregionen
ILJE AS er et uavhengig rådgivende ingeniørfirma med prosjekt- og byggeledelse som spesialitet og satsningsområde. Firmaet ble etablert i 1987 og er i dag en av Folloregionens største prosjekt- og byggelederfirmaer med totalt 10 medarbeidere. Selskapet omsatte i 2009 for 12 millioner kroner.

Daglig leder Terje Ilje mener Sweco vil få stor nytte av selskapets kompetanse og virksomhetsområde.

- At Sweco er etablert i området med lokalkontor på Ski fra før gjør dette til et godt valg, der våre medarbeidere vil delta i å videreutvikle og styrke selskapet i en region som er i stor utvikling, sier han.

Skal levere PA-tjenester
For et lite selskap med hele landet og spesielt Østlandet som virkningsområde, mener Terje Ilje det var nødvendig å bli en del av et større miljø, både for å videreutvikle egen kompetanse, egne arbeidsprosesser og for deltagelse i større utbygningsprosjekter.

- Vi har over lengre tid hatt store oppdragsmengder, og deltatt i stadig mer komplekse byggeprosjekter. Uforholdsmessig mye tid har dermed gått med til administrativt arbeid. Som en del av Sweco vil vi tilføre våre kunder større kapasitet og bredere kompetanse samtidig som vi blir med på å videreutvikle Sweco sitt PA miljø i Norge, avslutter han.