Lover bedre veivedlikehold

- Drift og vedlikehold av veiene er viktig både når det gjelder fremkommelighet og sikkerhet.

Det sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, som i dag fikk overlevert en rapport som evaluerer konkurranseutsetttingen av drift- og vedlikehold i Statens vegvesen.

Det er selskapet Dovre Group som har laget rapporten på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

- Dette er et område jeg tar alvorlig. Det er viktig for meg å sikre en organisering som gjør at vi får mest mulig igjen for pengene, og vi arbeider nå aktivt med å gjøre systemet bedre, sier statsråden.

Evalueringen tar for seg de oppgavene knyttet til drift og vedlikehold av vegnettet som ble satt ut på konkurranse som funksjonskontrakter i 2003. Dette gjelder de fleste oppgavene knyttet til den daglige driften av riks- og fylkesvegnettet inkludert gang- og sykkelveier, og snøbrøyting på vinterstid. De ulike funksjonskontraktene utgjør rundt en tredel av den samlede omsetningen innen drift og vedlikehold av det vegnettet vegvesenet har ansvar for. De siste to tredelene er asfaltering, vegmerking, elektro og tungt vedlikehald. Også disse oppgavene er konkurranseutsatt.

- Jeg vil gå nøye gjennom rapporten. Sammen med rapporten fra Riksrevisjonen fra sist høst, har vi nå viktige bidrag som grunnlag for å styrke drifts- og vedlikehaldsarbeidet på veiene våre, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Her er rapporten