Økende interesse for energisparing

GK var tidlig ute med energimerking av bygg, og opplever nå stor etterspørsel etter tjenester knyttet til energisparing i bygg.

Stort fokus på høye energipriser i Midt-Norge samtidig med myndighetenes nye krav til energimerking av bygg har satt fart i markedet for energieffektivisering. GK har allerede energimerket mange bygg over hele landet, og nye står nå for tur.

ICA Maxi - Kristiansund
Ved ICA Maxi i Kristiansund er det gjennomført energimerking- og analyse. Energimerkingen av butikken i Kristiansund er den første for ICA, og er en av de første butikkene i Midt-Norge som energimerkes.

Butikken, i overkant av 5000m², ble bygget i 2007 og fikk karakteren C i henhold til den nye energieffektivitetsforskriften som trådte i kraft 1. januar 2010.

ICA Eiendom AS
ICA Eiendom Norge AS eier ca. 250.000 kvm næringslokaler, og forvalter ca. 620.000 kvm innleid areal. Dette utgjør ca. 700 eiendommer over hele Norge. ICA Eiendom Norge AS er et datterselskap av ICA Fastigheter AB.

Forskriftskrav gir økt fokus
Arnulf Pettersen tror de nye forskriftskravene om obligatorisk energimerking av bygg vil føre til økt fokus på energieffektivitet. - Energiattesten vil kunne gi leietakerne mulighet for enkelt å kunne vurdere om bygget de leier er energieffektivt, og man vil på denne måten kunne prioritere å leie i bygg som har lavere energikostnader, sier Pettersen. - For eiendomsbesittere vil det også være nyttig at energiattesten inneholder konkrete tiltak som vil kunne gi redusert energibruk for det aktuelle bygget".

Enkle tiltak - store besparelser
Sammen med jevnt stigende energipriser, vil energimerkingen i tiden fremover skape økt bevisstgjøring omkring effektiv energibruk i bygg. - Vår erfaring er at de fleste bygg, kun med enkle tiltak, vil kunne spare mye, sier fagsjefen videre.

- Fordelen med å benytte GK til tjenester knyttet til energi er at vi også kan tilby utførelsen av tiltakene, enten det dreier seg om endring av styringssystemer, etterisolering eller bytte av varmegjenvinner.

På denne måten vil kunden møte en, av veldig få, organisasjoner som ikke bare finner tiltakene, men også gjennomførerer dem samtidig med at garantier for sparte kWh og sparte penger fremlegges!