Ingen tekniske feil på ulykkes-Prius

Årsaken til ulykken med en Toyota Prius ved Lillesand i mars er uklar. Bortsett fra en løs gulvmatte har ikke Toyota Norges egen gransking avdekket noen feil på bilen.

Toyota har ikke funnet noen tekniske feil på ulykkesbilen som skal ha kommet opp i en hastighet på 176 kilometer i timen på E18 mot Lillesand i begynnelsen av mars i år.

– Det er ikke funnet noen tekniske feil ved bilen, og det ble fastslått at gulvmatten ikke var forskriftsmessig sikret. Vår rapport tar ikke stilling til det totale årsaksforholdet, som har blitt mer komplekst ettersom nye momenter har kommet fram i denne saken, sier administrerende direktør Lars-Erik Årøy i Toyota Norge.

Han vil ikke gå ut med detaljer fra Toyotas rapport eller spekulere i årsaksforhold.

– Vi avventer nå resultatene av undersøkelsene fra Statens vegvesen og Politiet. Dette vil forhåpentlig bringe klarhet i det egentlige handlingsforløpet i Lillesand, sier Årøy.

Det var torsdag 11. mars at den da 49 år gamle mannen ringte politiets nødnummer og fortalte at gasspedalen hadde kilt seg fast. Han kjørte til slutt bilen inn i autovernet for å få stoppet ferden.

Senere har politiet i Agder siktet mannen for falsk nødmelding. For snart to uker siden var sjåføren innblandet i en ny ulykke på E18 i en leiebil. Også denne bilen havnet i autovernet.