Kleppa: Havarikommisjonen har garantert tryggheten

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) forsikret tirsdag at det var fullstendig trygt å ta toget i Norge. Ti minutter senere fastslo jernbanedirektør Elisabeth Enger at deler av infrastrukturen på jernbanenettet var på tampen av sin levetid.

Men Kleppa fastholder at hun har dekning for sin trygghetsgaranti. Til NTB sier hun at det er lederen for Havarikommisjonen som har sagt at det er absolutt trygt å ta toget i Norge.

Hun innrømmer imidlertid at skinnegangen i likhet med veiene her i landet har opplevd en brutal behandling av teleløsningen denne vinteren og våren. Det endrer ikke på den grunnleggende trygghet vi fortsatt kan føle når vi tar toget, sier Kleppa.

Forslagene fra Knut Arild Hareide (KrF) har Kleppa lite til overs for.

– Det vil være helt feil å bruke tid på omorganisering av Jernbaneverket nå. Det løser ingen problem. Vår oppgave er å få flere tog i rute, og det bidrar Hareide lite til, sier Kleppa.

Hun avviser at Nasjonal Transportplan er vedtatt på feil forutsetninger.

– Det vi nå vurderer er bare en dreining i retning av å bruke mer penger på vedlikehold mens fokus flyttes litt fra investeringene, sier Kleppa.