Mener løs gulvmatte utløste Toyota-ulykke

Toyota Norges egen granskningsrapport etter ulykken med en Toyota Prius ved Lillesand i mars, viser at en løs gulvmatte kan ha vært en av årsakene til ulykken.

Toyota har ikke funnet noen tekniske feil på ulykkesbilen som skal ha kommet opp i en hastighet på 176 kilometer i timen på E18 mot Lillesand i begynnelsen av mars i år, skriver VG.

– Vår rapport er klar. Vi kan spore en løs gulvmatte, men har ellers ikke funnet noen feil på bilen. Alt fungerte som normalt, sier administrerende direktør i Toyota Norge, Lars-Erik Årøy.

Toyota Norge ønsker ikke å gå ut med detaljer i rapporten, men uttrykte allerede tidlig i undersøkelsesfasen at en galt montert gulvmatte kunne ha kilt seg fast ved gasspedalen. Festeklipsene til matten lå i hanskerommet på bilen.

Det var torsdag 11. mars at den da 49 år gamle mannen ringte politiets nødnummer og fortalte at gasspedalen hadde kilt seg fast. Han kjørte til slutt bilen inn i autovernet for å få stoppet ferden.

Senere har politiet i Agder siktet mannen for falsk nødmelding. For snart to uker siden var sjåføren innblandet i en ny ulykke på E18 i en leiebil. Også denne bilen havnet i autovernet.