Handlingslammelse

Det må være noe totalt galt i Jernbaneverket når man nå i 12. time foreslår å droppe investeringer for å prioritere vedlikehold. Jernbaneverket og politikerne har i mange år blitt fortalt at det er noe fundamentalt galt med vedlikeholdet på jernbanen i tillegg til at de er fortalt at det har vært en alt for liten investeringsevne. Det vi trenger nå mer enn noen gang er – ja, takk begge deler!

 

Det å skylde på den kalde vinteren er noe av det dummeste vi har hørt. Dersom det ikke blir oppstand blant togpassasjererene nå, skjønner vi lite. Men det må også bli oppstandelse i Stortinget. Ingen ansvarlige politikere kan lenger sitte med hendene i fanget og late som ingenting. På alle sine reiser rundt i verden må de da ha fått med seg noe de kan få bruk for i dette landet – og vi regner med at de har sett litt av hvert når det gjelder moderne togforbindelser.

Vi er oppgitt over evneløsheten. På ny oppfordrer vi landets øverste politiske ledelse til å sjekke hva byggenæringen kan stille opp med for å få også denne del av infrastrukturen opp å stå. Nå trengs det nye moderne løsninger som virker.

Nå trenger vi politikere med handlekraft - og vi trenger byråkrater som ser hvor skoen trykker. Det er greit å bidra til å løse alle problemer verden over, men vi må heller ikke glemme å løse våre egne.

Etter å ha fulgt TV-debatten og ellers sett innslagene fra pressekonferansen, er vi ikke spesielt imponert over handlekraften til de to ansvarlige kvinnene.

Vi har sagt det før - og vi gjentar - nå må både statsministeren og finansministeren på banen før regjeringen sporer av. Her der det ingen tid å miste. Bare det å antyde at det vil gå 30 - 50 år før en ny Oslotunnel står ferdig, er en hån mot de reisende.

Vi trenger en helt nytt system - og en helt annen offensiv holdning til problemene - og fremfor alt må de store entreprenørene og byggenæringen på banen.